8 Şubat 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TAZE SOĞANLI SÜTLÜ BULGUR ÇORBASI - - KIŞLIK HAZIRLIKLARLA ÇORBA - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1,5 çorba kaşığı sütlü bulgur, 4 su bardağı içme suyu, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı,  1 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 3 dal taze soğan, 1-2 tutam kırmızı toz biber, isteğe bağlı olarak; 1-2 tutam ince kıyılmış taze nane ve kekik  EŞLİĞİNDE; Sarımsaklı sirkeli sos   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, sütlü bulgur, içme suyu, zeytinyağı, her renkten taze çekilmiş karabiber, tuz koyularak, orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Çorba kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Ara sıra karıştırılarak, pişirmeye devam edilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılarak, karıştırılır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN; Taze soğanlar ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranarak, pişen çorbanın üzerine serpiştirilir. Kırmızı toz biber serpiştirilir. İsteğe bağlı olarak; kıyılmış taze nane yaprakları ile kekik de, serpiştirilebilir. Hazırlanan çorba, 1 tutam tuz ile 2 diş sarımsağın dövülüp, 3 çorba kaşığı sirkeyle çırpılması ile hazırlanan sos eşliğinde, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.    * Bilgi: Kışlık hazırlık olarak, mevsiminde hazırlanan sütlü bulgurun tarifi, bloğumda bulunmaktadır.                                                                                                                                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder