22 Şubat 2014 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SUCUKLU VE ERİŞTELİ KURU FASULYE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 250 gr. dana sucuğu, 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, 1 su bardağı haşlanmış ev eriştesi, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 3 su bardağı et suyu,  3 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı domates ev salçası, 1 çorba kaşığı biber ev salçası, 1-2 tutam her renkten yeni çekilmiş top karabiber, 1-2 tutam kırmızı pul biber, yeterli miktarda deniz tuzu  ÜZERİ İÇİN ;  1 çay kaşığı toz kimyon   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı ile tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte, ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğan ve sarımsaklar sararıncaya kadar kavrulur. Dana sucuğunun üzerindeki zar soyulur. İnce ince dairesel biçimde doğranır. Daireler, dört eşit parçaya kesilir ve kavrulan soğan ve sarımsaklara ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılarak kavrulduktan sonra domates ev salçası ile biber ev salçası koyulur. Karabiber, kırmızı pul biber ve yeterli miktarda tuz ilave edilerek, karıştırılır. 1-2 dakika kadar kavrulduktan sonra et suyu ile içme suyu boşaltılıp, karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ev erişteleri ilave edilir. 2-3 dakika sonra haşlanmış kuru fasulyeler koyularak, karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır ve tuzu kontrol edilip, gerekiyorsa tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Servis kabına boşaltılan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.       *  Acı sevenler için çorbaya pişerken, az miktarda kırmızı acı biber veya yeşil acı biber de doğranarak, ilave edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder