16 Şubat 2014 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK SULU SİYAH TURP ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane büyük boy siyah turp rendesi, 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı arpa şehriye, 3 su bardağı balık suyu, 1 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, 1 tane yıldız anason,1 tutam kimyon, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda deniz tuzu  ÜZERİ İÇİN ;  1 çay kaşığı anason tohumu, birkaç sap maydanoz, 1 tutam toz kimyon   HAZIRLANIŞI :  Siyah turplar, bol su ile yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları ile birlikte rendelenir veya mutfak robotundan geçirilir. Çorba tenceresine, tereyağı ve zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. İrmik ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Arpa şehriye ilave edilir. Rendelenmiş siyah turplar koyulur. Defne yaprağı, yıldız anason, karabiber ve deniz tuzu ilave edilip, karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Balık suyu ile içme suyu boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılarak pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Kimyon serpiştirilir. Çorba, servis kâsesine boşaltılır.  ÜZERİNE ; Anason tohumu ve toz kimyon serpiştirilir. Maydanoz bol su ile yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır ve çorbanın üzerine serpiştirilir. Hazırlanan çorba sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder