|
- Pum pum Çorbası - |
MALZEMELER : 6 su bardağı et suyu veya su, 1,5 çay bardağı mısır unu, 3 dilim kavurma et, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; Yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, et suyu veya su boşaltılır. Mısır unu ile tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte, kaynayıncaya kadar karıştırılarak, pişirilir. Tavaya, kavurma koyulur. Orta hararetli ateşte, 2-3 dakika kadar kavrulur. Kaynayıp, kıvam alan çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılır ve ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasına tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte köpürtülür. Kırmızı pul biber ilave edilip, karıştırılır ve ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Pum pum Çorbası - |
|
- Pum pum Çorbası - |
|
- Pum pum Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder