4 Nisan 2013 Perşembe

PUMPUM ÇORBASI - BARTIN MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Pum pum Çorbası -
   MALZEMELER :  6 su bardağı et suyu veya su, 1,5 çay bardağı mısır unu, 3 dilim kavurma et, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber    HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, et suyu veya su boşaltılır. Mısır unu ile tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte,  kaynayıncaya kadar karıştırılarak, pişirilir. Tavaya, kavurma koyulur. Orta hararetli ateşte, 2-3 dakika kadar kavrulur. Kaynayıp, kıvam alan çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılır ve ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ;  Sos tavasına tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte köpürtülür. Kırmızı pul biber ilave edilip, karıştırılır ve ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                    
- Pum pum Çorbası -
- Pum pum Çorbası -
- Pum pum Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder