|
- Yarpuz Çorbası - |
MALZEMELER : Yarım su bardağı nohut, 1 su bardağı aşurelik buğday, 1 kg. yoğurt, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı yarpuz, 6 su bardağı + 1 çay bardağı su, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Nohut, bol su ile yıkandıktan sonra akşamdan suda bekletilir. Ertesi gün, nohutun suyu süzülür. Tekrar bol su ile yıkanır ve tencereye koyulur. Buğday, bol su ile yıkanır ve tenceredeki nohuta ilave edilir. Yarpuz ve bir tutam tuz da koyulduktan sonra tencereye, 6 su bardağı su boşaltılır ve orta hararetli ateşte, nohut ve buğday yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır. Sarımsakların kabukları soyulur. Bir tutam tuz ile birlikte, tahta havanda dövülür. 1 çay bardağı kadar su ilave edilir ve yoğurda koyularak, karıştırılır. Sarımsaklı yoğurt, soğumuş nohutlara ilave edilerek, karıştırılır. Çorba kaynatılmadan, kısık ateşte sadece ısıtılır. Isınınca, sofraya götürülerek, servis yapılır. Afiyet olsun. * Yarpuz yerine, aynı miktarda nana de kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder