3 Nisan 2013 Çarşamba
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIYMALI, TAZE SOĞANLI, SALÇALI EV TARHANASI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1,5 çay bardağı ev tarhanası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 6 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, taze çekilmiş her renkten karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 150 gr. yağsız dana kıyması, 1 tutam tuz ve toz kırmızı biber, 3 dal taze soğan HAZIRLANIŞI : Ev tarhanası, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, içme suyu boşaltılır. Şimşir kaşık ile ara sıra karıştırılarak, tarhananın erimesi sağlanır. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe oturtulur. Az su ile ezilmiş salçalar ilave edilir. Zeytinyağı koyulur. Kaynayıncaya kadar, şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Kaynayınca, ateş biraz kısılır. Kısık ateşte, kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Kıvamını tutturmak için sıcak su ilavesi yapılabilir. Boza kıvamından biraz suluca bir kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında, 1 tatlı kaşığı tereyağı eritilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek, karıştırılır. Yağsız dana kıyması ilave edilir. Bir tutam tuz ve toz kırmızı biber koyulur. Kıyma, suyunu salıp çekinceye kadar, orta hararetli ateşte karıştırılarak, kavrulur. Taze soğanlar, ayıklanır. küçük küçük doğranır ve kıymaya ilave edilerek, karıştırılır. Hazırlanan çorba, uygun ölçüde porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; Taze soğanlı kavrulmuş kıyma koyulur ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Bu çorba, zeytinyağında salçalar kavrulduktan sonra ıslatılmış tarhana ilave edilerek de pişirilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder