18 Nisan 2013 Perşembe
ŞALGAM ÇORBASI - SİVAS MUTFAĞI - ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 tane kuru soğan, 100 gr. kıyma ( kuşbaşı et veya kemikli kavurma da olabilir ), 5-6 tane büyük boy şalgam, 1 kâse bulgur veya pirinç, 2 çorba kaşığı tereyağı, 12 su bardağı su, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Şalgamlar yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin iri kısmı ile rendelenir. Tuz ile ovularak, acı suyu çıkartılır. Kuru soğanların kabukları soyulur. Yıkanır, kurulanır ve ince ince doğranır. Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir ve doğranmış kuru soğanlar ilave edilerek, kavrulur. Kavrulunca, 12 su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, kıyma ( isteğe bağlı olarak, kuşbaşı et veya kemikli kavurma ), bulgur veya pirinç ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Bulgur veya pirinçler pişmek üzereyken, rendelenmiş şalgamlar ilave edilip, pişirilir. Şalgamlar pişince, çorba ateşten alınır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder