5 Nisan 2013 Cuma

SULU YAYIM ÇORBASI - KARABÜK ( Karadeniz ) MUTFAĞI - ( 2 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Sulu yayım çorbası -
  MALZEMELER :  1 su bardağı ev eriştesi, kibrit kutusu büyüklüğünde kuru kıyma, 1 tane büyük boy domates, yarım çorba kaşığı tereyağı, 3,5 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Yeterli miktarda karabiber    HAZIRLANIŞI :  Domates yıkanıp kurulandıktan sonra çekirdekleri çıkarılır ve tabak içine rendelenir. Çorba tenceresine, tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte, eritilir. Ateş kısılır. Rendelenmiş domates ilave edilerek, hafif ateşte pişirilir. Pişince, kıyma ilave edilir ve bir süre harlı ateşte kavrulur. Su ile tuz ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca, erişteler ilave edilip, karıştırılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. ÜZERİNE ;  Yeterli miktarda karabiber serpilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.                                                              
- Sulu yayım çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder