4 Nisan 2013 Perşembe
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - CEVİZLİ HİNDİ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane arpacık soğanı, 1 tane hindi budu, 1,5 çorba kaşığı mısır unu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 4 diş sarımsak, 4 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çay bardağı ceviz içi, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Hindi budu yıkandıktan sonra 4 su bardağı içme suyu, defne yaprağı, karabiber ve tuz ile birlikte, tencereye koyulur. Orta hararetli ateşte, pişinceye kadar haşlanır. Haşlanınca, tel süzgeç ile suyu süzülür. Hindi but eti, lokmalık parçalara ayrılarak, tabağa koyulur. Çorba tenceresine, zeytinyağı ile tereyağı koyulup, orta hararetli ateşte ısıtılır. Mısır unu ilave edilir ve şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, un pembeleşinceye kadar kavrulur. Sarımsaklar, bir tutam tuz ile havanda dövülerek, kavrulan mısır ununa ilave edilir. Süzülen hindi suyu, 4 su bardağına tamamlanarak, çorba tenceresine boşaltılır. Kaynayıncaya kadar, şimşir kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Kaynayınca, haşlandıktan sonra lokmalık parçalara ayrılan hindi budu etleri ilave edilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Elma sirkesi ilave edilir. Uygun ölçülerdeki porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; Tunç havanda dövülmüş ceviz içleri ve kırmızı pul biber serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder