19 Nisan 2013 Cuma
YOĞURTLU TAZE BAKLA ÇORBASI - DÜZCE MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane küçük boy kuru soğan, 250 gr. taze bakla, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım su bardağı un, 2 su bardağı süzme yoğurt, 1 tane yumurta, yeterli miktarda maydanoz - nane veya dereotu, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda kırmızıbiber HAZIRLANIŞI : Taze bakla, ayıklanıp yıkandıktan sonra enine, yarım cm. incelikte kıyılır. Kuru soğanın kabukları soyulur ve ince ince çentilerek, tabak içine alınır. Çorba tenceresinde, 1 çorba kaşığı tereyağı eritilir. Çentilmiş kuru soğanlar koyulur ve soğanlar sararıncaya kadar karıştırılarak kavrulur. Kıyılmış baklalar ilave edilir. Baklaların rengi dönünceye kadar kavrulur. 4 su bardağı su ve bir miktar tuz koyulur. Tencerenin kapağı kapatılır ve 20 dakika kadar orta hararetli ateşte pişirilir. Büyükçe bir tencerede, süzme yoğurt, un ve yumurta su ile birlikte karıştırılıp, mikser ile çırpılarak, ayran kıvamına getirilir. Kısık ateşte, tahta kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, dibi tutturulmadan kaynatılır. Pişen baklalar, suyu ile birlikte, yoğurtlu tencereye ilave edilir. 10 dakika kadar birlikte pişirildikten sonra tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. İsteğe bağlı olarak; bol su ile yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, nane veya dereotu koyularak, karıştırılır. Ateşten alınır. ÜZERİNE ; Sos tavasında 1 çorba kaşığı tereyağı eritilir. Yeterli miktarda kırmızı biber koyulup, karıştırılır ve ateşten alınarak, hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, ilave edilir. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder