7 Nisan 2013 Pazar
SÜT ÇORBASI - ADANA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 6 su bardağı et suyu ( 1 litre ), 1 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı beyaz peynir ( 50 gr. ), yarım demet maydanoz, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte eritilir. Un ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, un hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, et suyu ilave edilerek, bir taşım kaynatılır. Süt ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Beyaz peynir ilave edilir. Maydanoz, bol su ile iyice yıkandıktan sonra kurulanarak, ince ince kıyılır ve çorbaya ilave edilir. Çorbanın tuzu koyulup, karıştırılır. ÜZERİNE ; Sos tavasında tereyağı köpürtülür. Kırmızı biber ilave edilerek, karıştırılır ve ateşten alınır. Çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder