18 Nisan 2013 Perşembe
ŞEHRİYE ÇORBASI - SİVAS MUTFAĞI - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1,5 çay bardağı arpa şehriye, 2 çorba kaşığı tereyağı, 8 su bardağı su veya kemik suyu, 1 çorba kaşığı salça, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; Yarım demet maydanoz, 1 tane limon HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Salça ilave edilir ve karıştırılarak, kavrulur. Üzerine, su veya kemik suyu boşaltılır. Yeterli miktarda tuz koyulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, arpa şehriyeler ilave edilir. 30 dakika pişirilir. Şehriyeler pişince, çorba ateşten alınır. ÜZERİNE ; Taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. Maydanozlar, bol su ile iyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılarak, çorbanın üzerine serpiştirilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder