7 Nisan 2013 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ET SULU, KREMALI PEYNİR ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı içme suyu, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 5-6 diş sarımsak, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı krem peynir. 1 çorba kaşığı krema, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 dal taze soğan HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, zeytinyağı ve buğday unu koyulur. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak kavrulur. Sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra tahta havanda, bir tutam tuz ile dövülerek, ezilir ve kavrulmakta olan una ilave edilir. Birlikte, 1-2 dakika daha karıştırılarak kavrulduktan sonra et suyu, karabiber ve tuz ilave edilir. Tel çırpıcı ile karıştırılarak, yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir. Çorba pişip, kıvam alınca ateşten alınır. Krem peynir ve krema ilave edilir. Tel çırpıcı ile karıştırılarak, pürüzsüz hale getirilir. Uygun büyüklükte, çorba porselen veya cam çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ; Taze soğanlar ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranarak, çorbanın üzerine serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder