13 Nisan 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ACILI BEYAZ LAHANA ÇORBASI - ( 6 Kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Acılı Beyaz Lahana Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane büyük boy kuru soğan, 8 diş sarımsak, orta boy yarım beyaz lahana, 1 çorba kaşığı domates salçası, yarım çorba kaşığı biber salçası, 3 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur, 3 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kuru kekik, 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çay kaşığı acı pul biber, 1 tane küçük boy kırmızı kuru soğan   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Lahananın üst yapraklarından birkaç tanesi çıkarılarak, atılır. Diğer kısmı yapraklarına ayrılır ve bol su ile iyice yıkanır. Kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış kuru soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Karabiber, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber ve yeterli miktarda tuz koyularak, ara sıra karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Kavrulunca, domates ve biber salçaları koyulur ve biraz kavrulur. Kıyılmış beyaz lahanalar ilave edilir ve 5 dakika kadar  birlikte kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, et suyu ve içme suyu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra yıkanıp suyu süzdürülmüş, pilavlık bulgur ilave edilir. Karıştırılır, ateş biraz kısılır, tencerenin kapağı kapatılır ve bulgurlar yumuşayıncaya  kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınır. Kuru kekik serpilir ve karıştırılır. Hazırlanan çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; Kırmızı kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulanır ve çorbanın üzerine küçük küçük doğranır. Acı pul biber de serpiştirildikten sonra sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır.     Afiyet olsun.        
- Acılı Beyaz Lahana Çorbası -
 
- Acılı Beyaz Lahana Çorbası -

- Acılı Beyaz Lahana Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder