|
- Rüştiye çorbası - |
MALZEMELER : Yarım kg. süt, 4 su bardağı su, 1 tane ekmek hamuru, 1 çorba kaşığı yağ, yeterli miktarda un ve tuz HAZIRLANIŞI : Ekmek hamuru, un ile oklava kullanılarak, yufka kalınlığında açılır. Unlanmış keskin bir bıçak ile ufak kareler şeklinde kesilir. Çorba tenceresine, su koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Ufak kareler şeklinde kesilen hamur parçaları, kaynayan suya atılarak, haşlanır. 5-10 dakika sonra süt ile yağ ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Tuz ilavesi yapılarak, karıştırılır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Rüştiye çorbası - |
|
- Rüştiye Çorbası - |
|
- Rüştiye Çorbası - |
|
- Rüştiye Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder