- Ekşili Çorba - |
MALZEMELER : Yarım demet semizotu, 4 diş sarımsak, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1,5 çay bardağı mercimek döğme karışımı, 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi, yeterli miktarda tuz ÜZERİNE; 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda kırmızı toz biber ve kuru nane HAZIRLANIŞI : Mercimek ile döğme, yıkanır ve su ilavesi ile çorba tenceresine koyulur. Orta hararetli ateşte, pişmeye bırakılır. Pişerken üzerinde oluşan köpükler kevgir yardımı ile toplanıp atılır. Semizotları iyice yıkandıktan sonra çorbalık doğranır. Pişmekte olan mercimekli döğme karışımına eklenir. Sarımsakların kabukları soyulur, sumak ekşisi ve tuz ile birlikte çorbaya eklenir. Semizotları pişinceye kadar kaynatılır. Pişince, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek ayarlanır. ÜZERİNE; Sos tavasında tereyağı eritilir. Kırmızı toz biber ile kuru nane ilave edilerek köpürtülür ve pişen çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
- Ekşili Çorba - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder