- Kerevizli Karides Çorbası - |
MALZEMELER : 2 diş sarımsak, 1 tane küçük kereviz kökü, 1 dal yapraklı kereviz sapı, 2 su bardağı domates suyu, 1 su bardağı balık suyu, 1 su bardağı su, 2+1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı un, 1 kase dondurulmuş karides, 1 tane limon, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, birkaç tutam karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Sarımsakların ve kök kerevizin kabukları soyulur. Kereviz küçük küpler halinde doğranır ve yarım limon sıkılmış suda bekletilir. Yapraklı kereviz sapı yıkanır ve ince ince doğranarak, limonlu suya koyulur. 2 çorba kaşığı zeytinyağı çorba tenceresine koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Sarımsaklar çentilerek, ısınan zeytinyağında 1-2 çevrilir. Limonlu suda bekletilen doğranmış kereviz kökü ile yapraklı kereviz sapı, kavrulan sarımsaklara eklenir ve 1-2 dakika birlikte kavrulur. Kavrulunca üzerine, un serpilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra domates suyu, balık suyu ve su boşaltılır. Kırmızı toz biber, karabiber ve tuz serpilir. Karıştırılarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Diğer tarafta; tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Kızınca dondurulmuş karidesler ilave edilir. Hafifçe karıştırılarak, kavrulur. Dondurulmuş karidesler biraz su salar. Bu su içinde 1-2 dakika pişirilir. Çorba tenceresindeki kerevizler yumuşayınca, karideslerin suyu süzdürülerek, pişen kerevizlere ilave edilir. bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Yarım limon suyu ilave edilip, karıştırılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. 1-2 dakika dinlendirildikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
- Kerevizli Karides Çorbası - |
- Kerevizli Karides Çorbası - |
- Kerevizli Karides Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder