15 Ağustos 2017 Salı

ZUREK ÇORBASI - DÜNYA MUTFAKLARI - ( POLONYA MUTFAĞI )


- Zürek Çorbası -
   MALZEMELER : 1 tane yuvarlak ekmek, yeterli miktarda et suyu, çeşitli baharatlar, 2 tane yumurta sarısı, haşlanmış yumurta, sosis, salam veya sucuk, haşlanmış patates   HAZIRLANIŞI :  Yuvarlak ekmeğin üzerinden yatay olarak dikkatlice kesilerek, kapak çıkartılır. Ekmeğin içi dikkatlice çıkartılır. Yumurta sarıları hafifçe çırpılarak karıştırılır. Fırça yardımı ile ekmeğin içine sürülür. 160 derecede ısıtılan fırında 10-15 dakika, üzerinden kesilerek çıkarılan kapak ile birlikte tutulur. Fırından çıkartıldıktan sonra ayrı bir kapta et suyu çeşitli baharatlarla birlikte karıştırılır ve ekmeğin içine boşaltılır. Haşlanıp dilimlenmiş yumurta ve haşlanıp dilimlenmiş patates, pişirilmiş sosis, salam veya sucuk, ekmek içindeki et suyuna koyulur. Ekmeğin üzerinden çıkarttığımız kapak, ekmeğin üzerine kapatılır. İstenirse ekmek genişçe bir tabağın üzerine koyularak, servise sunulur.   Afiyet olsun.         Bilgi; Zurek çorbasının etli versiyonu, Paskalya bayramında tüketilir. Etsiz versiyonu ise genellikle Noel arifesinde tüketilmektedir.                                                                        
- Zürek Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder