|
- Etli Soğuk Çorba - |
MALZEMELER : Yarım kuru soğan, 150 gr. minik doğranmış yağsız dana eti, 1 tane defne yaprağı, 1 çay bardağı yıldız şehriye, 4 tane yeşil sivri biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon, yeterli miktarda kekik, karabiber ve tuz HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, yıkanmış etler, kabuğu soyulmuş bütün kuru soğan, defne yaprağı, karabiber koyulur. Etler suyunu salıp çekinceye kadar, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Su ilave edilir ve etler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Etler yumuşayınca, soğuması için bekletilir. Buzdolabına koyularak, üzerinde donan yağlar delikli kaşık ile toplanarak alınır. Kuru soğan ile defne yaprağı da çıkartıldıktan sonra çorba, tekrar orta hararetli ateşe koyularak, kaynatılır. Yeşil sivri biberler yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Sos tavasında zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış yeşil sivri biberler kızartılır. Çorba kaynayınca, yıldız şehriyeler, karabiber ve tuz serpiştirilir. Ateş kısılır. Şehriyeler pişince, kızartılan yeşil sivri biberler ilave edilir. Limon sıkılır, kekik serpilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak soğuması için bekletilir. Hazırlanan çorba, buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra buz eşliğinde, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Etli Soğuk Çorba - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder