4 Ağustos 2017 Cuma

NOHUTLU VE SUMAK EKŞİLİ SEMİZOTU ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Nohutlu ve Sumak Ekşili Semizotu Çorbası -
  MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 demet semizotu, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 2 tane domates, 1 çorba kaşığı salça, yarım tatlı kaşığı sumak, 6 su bardağı su, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Semizotları ayıklanır, bol su ile iyice yıkanır ve çorbalık doğranır. Domates yıkanır, kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Kuru soğanın kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca doğranmış kuru soğanlar ve sarımsaklar ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılarak, kavrulur. Salça ilave edilerek, 1-2 karıştırılır. Doğranmış domatesler eklenip, 1-2 karıştırıldıktan sonra çorbanın suyu ilave edilir. Karıştırılıp, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, doğranmış semizotları ile sumak, karabiber ve tuz eklenir. 15' pişirilip, ateşten alınan çorbanın tuzu kontrol edilerek ayarlandıktan sonra sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                  
- Nohutlu ve Sumak Ekşili Semizotu Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder