21 Ağustos 2017 Pazartesi

CALLALLOO - DÜNYA MUTFAKLARINDAN ÇORBALAR - ( JAMAİKA MUTFAĞI )


- Callalloo - Jamaika Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 6 diş sarımsak, 1 tane kabak, 15-20 tane bamya, 200 gr. ıspanak, 2 sap kereviz, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi, 1 tatlı kaşığı kekik, 6 su bardağı tavuk suyu, 1 tane acı kırmızı biber, yeterli miktarda karabiber ve tuz    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulur ve küpler halinde doğranır. Sıvı yağ ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ve sarımsaklar ilave edilerek, sotelenir. Bamyalar ayıklanır ve yıkanır. Kabakların üzeri kazınır, yıkanır ve küp küp doğranır. Ispanak ve kereviz yaprakları bol su ile yıkandıktan sonra çorbalık doğranır. Hazırlanan sebzeler, sotelenen soğan sarımsak karışımına ilave edilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra üzerine tavuk suyu boşaltılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindistan cevizi, kekik, karabiber, acı biber ve tuz eklenir. Haşlanmış bezelye ile süslendikten sonra sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.         * Bilgi;  Çorbanın geleneksel tarifinde, yengeç eti kullanılmaktadır. Bu çorba; tavuk, balık veya kırmızı et kullanılarak da hazırlanabilir.                          
- Callalloo - Jamaika Çorbası -
                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder