- Arnavut Çorbası - |
MALZEMELER : 1 baş kuru soğan, 300 gr. kuşbaşı et ( tercihen dana eti ), 1 tane havuç, 1,5 su bardağı arpa şehriye, 1 kahve fincanı sıvı yağ ( zeytinyağı ), 1 su bardağı yoğurt, 2 çorba kaşığı mısır unu, 1-2 tane defne yaprağı, 1-2 tutam kekik, yeterli miktarda karabiber ve tuz, ÜSTÜ İÇİN; Yarım kahve fincanı sıvı yağ veya tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane HAZIRLANIŞI : Et, kuru soğan, defne yaprağı, kekik ve karabiber ile birlikte tencereye koyulur, su ilavesiyle orta hararetli ateşte haşlanır. Haşlanırken üzerinde biriken köpükler kevgirle toplanarak atılır. Haşlanınca içinden kuru soğan ve defne yaprağı çıkartılır. Havucun üzeri bıçakla kazınır. Yıkanır ve rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Diğer tarafta, çorba tenceresine sıvı yağ ( zeytinyağı ) koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca arpa şehriyeler ilave edilir. Karıştırılarak biraz kavrulur. Kavrulunca, rendelenmiş havuçlar ilave edilir ve karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Havuçlar yumuşayınca, haşlanmış etler suyu ile birlikte çorba tenceresine boşaltılır, kaynamaya bırakılır. Bir kâseye mısır unu ile yoğurt koyularak karıştırılır. Biraz su koyularak, karıştırmaya devam edilir. İyice karışınca, ateş kısılır ve çorbanın suyundan birkaç kaşık alınıp kâseye ilave edilip, karıştırılmak suğreti ile ılındırılan yoğurtlu karışım, yavaşça çorbaya ilave edilirken çorba sürekli olarak karıştırılır. Birkaç dakika daha karıştırılarak pişirilen çorba, bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Karabiberi ve tuzu ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, dinlenmeye bırakılır. ÜSTÜ İÇİN; Çorba servis edileceği zaman, sos tavasında sıvı yağ ( zeytinyağı ) ile tereyağı ısıtılarak, köpürtülür. Kuru nane ilave edilip karıştırıldıktan sonra ateşten alınarak, pişen çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
- Arnavut Çorbası - |
- Arnavut Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder