|
- Sebze Püreli Yapraklı Küçük Kırmızı Turp Çorbası- |
MALZEMELER : SEBZE PÜRESİ İÇİN ; 1 tane küçük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı taze bamya, 1 çay bardağı taze bezelye, 3 tane köy biberi, 1 tane kabak, 1 küçük domates, 3 su bardağı su, yeterli miktarda karabiber ve tuz DİĞER MALZEMELER ; 1 demet küçük kırmızı turp, 2-3 dal taze soğan, yarım demet tere, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı mısır unu veya toz tarhana, 4 su bardağı su, yarım çay kaşığı kimyon, yeterli miktarda karabiber ve tuz HAZIRLANIŞI : SEBZE PÜRESİ İÇİN ; Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Doğranan kuru soğanlar ve sarımsaklar koyularak, kavrulur. Yıkanmış taze bezelyeler, Yıkanıp küçük doğranmış köy biberleri, Ayıklanmış ve yıkanmış bamyalar, üzeri kazınıp yıkandıktan sonra küp doğranmış kabak, Yıkanıp kabukları soyulduktan sonra küçük doğranmış domates, karabiber ve tuz kavrulan soğanlı sarımsak karışımına ilave edilir. Orta hararetli ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. DİĞER TARAFTA ; Taze soğanlar ayıklanır, bol su ile yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Tere yaprakları bol su ile yıkanır ve çok ince kıyılır. Kırmızı turp yaprakları bol su ile yıkandıktan sonra çok ince kıyılır. Küçük kırmızı turplar bol su ile yıkanır ve daire şeklinde çok ince doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış taze soğanlar ilave edilir ve 1-2 karıştırılır. Doğranmış tere yaprakları ile turp yaprakları koyulur ve ateş kısılarak, 1-2 karıştırılır. Mısır unu veya toz tarhana serpilerek karıştırılır. Su ilave edilir. Kimyon, karabiber, tuz serpilip, karıştırılır. Kısık ateşte, kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilip, ateşten alınır. Hazırlanan sebze püresi ile karıştırılır. Ilınması için bekletilir. Ilınınca, buzdolabına koyularak, en az 1-2 saat bekletilerek, soğutulur. Soğuyunca, daire şeklinde çok ince doğranan doğranan küçük kırmızı turplar eşliğinde soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Sebze Püreli Yapraklı Küçük Kırmızı Turp Çorbası -
|
|
- Sebze Püreli Yapraklı Küçük Kırmızı Turp Çorbası -
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder