- Solianka - Rus Çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 150 gr. kuşbaşı dana eti, 250 gr. mantar, 2 tane defne yaprağı, 3-4 tane top karabiber, 1 tane domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı un, 1 çay kaşığı hardal, 20 tane çekirdeksiz siyah zeytin, 5 su bardağı su, birkaç sap dereotu, yarım tatlı kaşığı kırmızı biber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine tereyağı koyulup eritilir. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Tereyağı ile birlikte sotelenir. Küçük küçük doğranmış etler ilave edilir. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Mantarlar yıkanır veya silinir. Küçük küçük doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Sarımsakların kabukları soyulur, salça ile birlikte tencereye ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Un serpiştirilip, kavurmaya devam edilir. Domateslerin kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranarak ilave edilir ve 2-3 dakika sotelenir. Defne yaprakları, baharatlar, hardal ve tuz koyulur. Su eklenir ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince ateşten alınır. Dilimlenmiş siyah zeytin ve ince kıyılmış dereotu ile servis yapılır. Afiyet olsun.
- Solianka - Rus Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder