25 Ağustos 2017 Cuma

İTALYAN DÜĞÜN ÇORBASI - İTALYAN MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- İtalyan Düğün Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 diş sarımsak, 300gr. kıyma, 1 küçük demet ıspanak, 1 çay bardağı yıldız şehriye, 7 su bardağı et veya tavuk suyu, yarım su bardağı rendelenmiş permasan peyniri, 1 tane yumurta, 5-6 sap kıyılmış maydanoz yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Köftesi için; Rendelenmiş kuru soğan, ezilmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş permasan peyniri, yumurta, karabiber ve tuz karıştırılıp, yoğrulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Yapılan köfteler, yağlı kâğıt üzerine dizilir. Çorba için; Et suyu veya tavuk suyu çorba tenceresine koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Doğranmış ıspanaklar ilave edilerek, pişirilir. Köfteler eklenir. Birkaç dakika sonra yıldız şehriyeler ilave edilir ve karıştırılarak, yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakılır. Karabiber ve tuz serpilir. Pişince, ateşten alınır. sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.     * Bilgi;  İtalyan düğün çorbasına, şehriye yerine küçük boy makarnalardan da kullanılmaktadır.        
- İtalyan Düğün Çorbası -
 
- İtalyan Düğün Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder