15 Ağustos 2017 Salı

AYRANLI AŞ ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -


- Ayranlı aş -

   MALZEMELER :  3 su bardağı yoğurt, 4 su bardağı su, 1 su bardağı haşlanmış buğday, 1 demet taze nane, 1 çorba kaşığı sirke, 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, yeterli miktarda tuz       HAZIRLANIŞI : Yoğurt ile su pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpılır. İçine, haşlanmış buğdaylar ilave edilir. Taze naneler iyice yıkanır ve ince ince doğranarak, yoğurtlu su karışımına ilave edilir. Zeytinyağı ve tuz da ilave edilerek, karıştırılır. Buzdolabında soğutulur. Soğuyunca, kâselere paylaştırılır ve taze nane yaprakları ile süslenir. Buz eşliğinde soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.       * Bilgi; Ayranlı Aş çorbasına haşlanmış nohut ilave ederek,  '' Lebeniye Çorbası '' na dönüştürebiliriz.
- Ayranlı aş -
                                         
- Ayranlı aş -
                                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder