|
- Bayat Ekmek Çorbası - |
MALZEMELER : 6 su bardağı sıcak et suyu, 5 dilim bayat ekmek içi, yeterli miktarlarda kekik, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve tuz ÜZERİ İÇİN; 2 tane katı kıvamda haşlanmış yumurta, 1 tane haşlanmış havuç, 1 tane haşlanmış patates veya kereviz, 12 tane kızartılmış sucuk dilimi HAZIRLANIŞI : Bayat ekmek dilimleri çorba tenceresine koyulur. Üzerine et suyu boşaltılır. Baharatlar eklenir. Bir süre bayat ekmeklerin et suyunu çekmesi beklenir. Çorba tenceresi orta hararetli ateşe koyulur. Karıştırılarak 5-10 dakika pişirilir. Pişince, el blenderinden geçirilerek, ezilir. Gerekirse sıcak et suyu ilave edilerek, çorbanın kıvamı ayarlanır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. ÜZERİ ; Haşlandıktan sonra istenilen şekilde doğranmış katı yumurta, kızartılmış sucuk dilimleri, haşlandıktan sonra küçük küpler halinde doğranmış patates ve havuçlarla süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Bayat Ekmek Çorbası -
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder