MALZEMELER : Küçük boy kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 dal yapraklı kereviz sapı, 1 tane küçük boy patates, 1 tane küçük boy havuç, 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı un, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 50 gr. tuzsuz kaşar lor peyniri, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1-2 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz TERBİYESİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı, yarım limon suyu HAZIRLANIŞI : Kuru soğan, sarımsak, patates ve havuç kabukları soyulup yıkandıktan sonra rendenin büyük tarafı ile rendelenir. Yapraklı kereviz sapları bol su ile iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır. Doğranan yapraklı kereviz sapları ve rendelenen kuru soğan, sarımsak, patates ve havuç koyulur ve orta hararetli ateşte karıştırılarak, kavrulur. Un serpiştirilerek, kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, et suyu ve su ilave edilir. Lor peynirine kekik, kırmızı toz biber ve çok az zeytinyağı koyularak, peynir iyice ezilir ve çorba tenceresine ilave edilerek, çorba hızlı hızlı karıştırılır. Çorba, sebzeler pişinceye kadar kaynatılır. Pişince, ateş kısılır. TERBİYESİ İÇİN; Yumurta sarısı ile limon suyu kap içinde iyice çırpılır. Çorbanın suyundan birkaç kaşık alınıp terbiyeye ilave edilerek, terbiye ılındırılır. Ilındırılan terbiye yavaşça çorbaya dökülürken çorba, sürekli karıştırılır. Kısık ateşte bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır. İsteğe bağlı olarak üzeri kereviz yaprakları ve ince limon dilimleri ile süslenebilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
- Lor Peynirli Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası - |
- Lor Peynirli Terbiyeli Kereviz Sapı Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder