Meyve Çorbası - Polonya Mutfağı - |
MALZEMELER: Ananas, elma, kiraz, çilek, ahududu, yaban mersini gibi meyveler ÜSTÜ İÇİN ; Hindistan cevizi köpüğü HAZIRLANIŞI : Meyveler yıkanıp temizlendikten sonra varsa çekirdekleri çıkarılır. Ezilerek suyu çıkartılır. Karışık meyve suyuna benzer. Kış çorbaları bakliyatlarla yoğunlaştırılır. Meyve çorbaları yaz mevsiminde, yemek öncesi içilir. Yaz çorbası olarak, soğuk kırmızı pancar çorbası da yapılmaktadır. ÜZERİNE ; Hindistan cevizi köpüğü ilave edilir. * Bilgi ; Çorbalar, Polonya Mutfağında önemli yer tutmaktadır. Mevsimine göre çeşitli sıcak ve soğuk çorbalar hazırlanarak tüketilmektedir. Ekmek içi çorba ( zürek ) Polonya Mutfağında çok sık yapılan bir çorbadır.
- Meyve Çorbası - Polonya Mutfağı - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder