4 Ağustos 2017 Cuma

HAVUÇLU SEMİZOTU ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Havuçlu Semizotu Çorbası -

   MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 bağ semizotu, 1 tane orta boy havuç, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz  HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ayıklanır ve küçük küpler halinde doğranır. Semizotu ayıklanır. Bol su ile iyice yıkanıp temizlendikten sonra çorbalık doğranır. Havucun üzeri kazınır Yıkanıp kurulandıktan sonra rendelenir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilir ve karıştırılarak, hafifçe sararıncaya kadar kavrulur. Salçalar ilave edilerek, 1-2 karıştırılır. Rendelenmiş havuçlar ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, 6 su su bardağı su ilave edilip, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanmış pirinçler ile tuz eklenir. Pirinçler pişince çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                          
- Havuçlu Semizotu Çorbası -
                                                                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder