24 Ağustos 2017 Perşembe

KEKİKLİ SOĞUK KABAK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Soğuk Servis -


- Kekikli Soğuk Kabak Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tane kabak, 1 tane patates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, birkaç dal dereotu, 4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu, yeterli miktarda kekik, karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Küçük küpler halinde doğranır. Zeytinyağı çorba tenceresine koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, kuru soğanlar ilave edilir ve karıştırılarak, kavrulur. Kabağın üzeri bıçak ile kazınır. yıkandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Patatesin kabukları soyulur, yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır. Soğanlar sararınca, kabak ve patatesler ilave edilir. 2-3 daha kavrulur. Su, karabiber ve tuz ilave edilir. Kabak ve patatesler pişinceye kadar kaynatılır. Pişince ateşten alınır. Limon suyu ve kekik ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirilir. Soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.                                      
- Kekikli Soğuk Kabak Çorbası -
- Kekikli Soğuk Kabak Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder