13 Kasım 2012 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - AYÇEKİRDEKLİ KURU BUĞDAY TARHANASI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 
- Ayçekirdekli Kuru Buğday Tarhanası Çorbası -
  MALZEMELER :  1 kase ( yaklaşık 7-8 tane ) kuru buğday tarhanası, 6 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, bir tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, bir tutam tarçın, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı ayçekirdeği içi, 1 tatlı kaşığı yeni kurutulmuş organik nane, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber    HAZIRLANIŞI :  Kuru buğday tarhanası parçaları, bir gece önceden çorba tenceresine koyulur. Üzerine; üzerini 3 parmak geçecek kadar içme suyu boşaltılarak, bekletilir. Ertesi gün, içine, yıkanmış defne yaprağı, karabiber, 6 su bardağı içme suyu, zeytinyağı, tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır ve kuru buğday tarhanası yumuşayıncaya kadar, pişirmeye devam edilir. İyice yumuşayınca, ateşten alınır ve el blenderinden geçirilir. Çorba tenceresi, tekrar orta hararetli ateşe koyulur. Tahta kaşık ile karıştırılarak,pişirilir ve kıvam alması sağlanır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Çorba tenceresinden, defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse ilave edilir. Tarçın ilave edilir. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine; ay çekirdeği içleri serpiştirilir. Kırmızı toz biber ile yeni kurutulmuş organik nane de serpiştirilerek sofraya götürülür ve çorba tabaklarına koyularak, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.      * Kuru buğday tarhanasının, kış hazırlıkları olarak yapılış tarifini bloğumda bulabilirsiniz.                                                                      
- Ayçekirdekli Kuru Buğday Tarhanası Çorbası -
- Ayçekirdekli Kuru Buğday Tarhanası Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder