25 Kasım 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - DÖNERLİ VE TIRNAK PİDELİ ÇORBA - ( 6 kişilik ) - Ilık veya Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane küçük kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 tane defne yaprağı, 2 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 tane domates, 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı sebze suyu, 2 su bardağı içme suyu, bir tutam karabiber,  yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çay kaşığı pul biber, 2-3 sap maydanoz, 1 tane tırnak pide, 200 gr. pişmiş hazır kırmızı et döneri      HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilerek, tabak içine alınır. Domatesler yıkanır, kurulandıktan sonra bıçak ile kabukları esnetilerek, soyulur ve küçük küpler halinde doğranarak, tabağa alınır. Tırnak pide, lokmalık parçalar halinde kesilerek, tabağa alınır. Çorba tenceresine; tereyağı ve zeytinyağı koyulup ısıtılır. İçine, ince çentilmiş kuru soğanlar, karabiber, defne yaprağı, sarımsaklar, bir miktar tuz  koyulur ve tencere, orta hararetli ateşe oturtulur. Tahta kaşık ile karıştırılarak, soğanlar hafifçe  pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine un serpiştirilerek, 2-3 dakika kavurmaya devam edilir. Doğranmış domatesler, ilave edilir ve birlikte 2-3 dakika kavrulur. Et suyu, sebze suyu ve içme suyu ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır ve bir taşım daha kaynatılarak, çorba ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse ilave yapılır.  Üzerine, kırmızı pul biber serpiştirilir. doğranmış tırnak pideler ile döner parçaları ilave edilir. Büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzeri, maydanoz yaprağı ile süslenir. Sofraya götürülür. Sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder