3 Kasım 2012 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYALİ - 3 PARMAK BİBERİ ( YEŞİL KÖY BİBERİ ) İLE CACIK - ( 4 kişilik )

MALZEMELER :  8 -10 tane 3 parmak biberi ( taze yeşil köy biberi ), yarım kg. yoğurt, 3 su bardağı soğuk su, 2 çorba kaşığı badem tozu, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  3 parmak biberleri ( taze yeşil köy biberi ) yıkanır. Sap ve tohumları çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır. Diğer tarafta, yoğurt, soğuk su, badem tozu, bir tutam tuz ile tahta havanda dövülmüş sarımsak ve tuz, yumurta teli ile iyice çırpılarak karıştırılır. Doğranmış biberler ilave edilir ve  karıştırılır. Büyük cam servis kabına alınır. Üzeri; kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber ile süslenir. Üzerinde, sızma zeytinyağı gezdirilir. Buzdolabında 1-2 saat soğutulduktan sonra sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.  * İstenirse üzerine; ince kıyılmış dereotu veya çörek otu serpiştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder