17 Kasım 2012 Cumartesi

TANELİ UN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 tane büyük domates, 1 su bardağı un, 1 çorba kaşığı domates salçası, 6 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı kuru nane    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük çentilir. Çorba tenceresinde, tereyağı veya zeytinyağı ısıtılır. Çentilmiş kuru soğanlar ilave edilerek, pembeleşinceye kadar, orta hararetli ateşte kavrulur. Domatesin kabukları soyulur. Küçük küçük doğranır veya rendelenir. Çorba tenceresindeki kavrulmuş kuru soğanlara ilave edilerek, birlikte 5 dakika kavrulur. Su ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak pişirilir. Un tabağa koyulur. Üzerine, pişmekte olan çorba suyundan 2-3 çorba kaşığı serpiştirilir. Un, iki avuç arasında ovalanarak, şehriye gibi ufalanır ve çorbaya serpiştirilir. Çorba, bir taşım kaynatılarak  ateşten alınır. Büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzerine; kuru nane serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.        ** BİLGİ ; Patates kızartması yapacağımız zaman patatesleri, süt dolu bir kap içinde bir süre bekletip, kuruladıktan sonra kızartırsak, patateslerin daha az yağ çektiklerini görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder