6 Kasım 2012 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PAPARA ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 8 ince dilim bayat ekmek, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 5 su bardağı et suyu, 1 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır ve ince ince çentilir. Çorba tenceresinde, tereyağı eritilir, zeytinyağı ilave edilir. Çentilmiş soğanlar ilave edilerek, pembeleştirilir. 1 tatlı kaşığı un ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Et suyu boşaltılır, karıştırılır. Defne yaprağı koyulur. Domates ve biber salçaları, 2 çorba kaşığı kadar su ile ezilerek, tencereye ilave edilir. Karabiber, kırmızı pul biber ve yeterli miktarda tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Bayat ekmekler, küp küp doğranır veya el ile parçalanır. 200 C derecede kızartılır. Çorba kaynadıktan sonra ateş kısılır ve bir taşım daha kaynatılarak, kıvam alması sağlanır.  Kıvam alınca, çorba ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkartılır ve çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine, kekik serpiştirilerek, sofraya götürülür. Kızartılan ekmek parçaları da çukur bir kaba koyularak, sofraya götürülür. Çorba tabaklarına, 2-3 çorba kaşığı kızartılmış ekmek parçaları koyulur. Üzerine, hazırlanan çorbadan 1-2 kepçe ilave edilir. Sıcak olarak içilir. Afiyet olsun.         ** Güzel Sözler :  Düşmanın karıncaysa, sen fil ol.  - Türk Atasözü -     * Genç yaşlı olur ama yaşlı, bir daha genç olamaz. - Kafkas Atasözü -   * Denizdeki balığın pazarlığı olmaz. - Türk Atasözü -    * Dünyada en zor şey, insanın kendini bilmesidir.   - Thales -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder