18 Kasım 2012 Pazar

YALVAÇ USULÜ OVMAÇ ÇORBASI - ISPARTA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

   MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 4 çorba kaşığı un, 1 su bardağı ince bulgur, 2 tane yumurta, yarım kg. kıyma, 1 çorba kaşığı salça, 1 çay bardağı sıvı yağ, yeterli miktarda tuz, 1 çay kaşığı  karabiber, 2 çay kaşığı  kırmızı pul biber  HAZIRLANIŞI :  Kıyma, yumurtalar, bulgur, tuz, karabiber ve kırmızı biber bir tepsiye koyularak, iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde parçalar koparılıp ovalanarak, küçük toplar yapılır. Un serpilmiş tepsiye konur. Tepsi sallanarak, küçük top köftelerin una bulanması sağlanır. Kuru soğanların kabukları soyulur. Küçük küçük doğranarak, çorba tenceresine koyulur. Yağ ilave edilir. Çorba tenceresi, orta hararetli ateşe koyulur. Kuru soğan, yağ ile kavrulur. Salça ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, sıcak su ilave edilir. Kaynayınca içine, hazırlanan küçük top köfteler atılır ve tahta kaşık ile yavaşça karıştırılır. Köfteler pişince, çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.      * YALVAÇ USULÜ OVMAÇ ÇORBASI, Yalvaç ' ın soğuk kış günlerinin  özel sabah çorbalarındandır.                                              
- Yalvaç usulü ovmaç çorbasının köfteleri -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder