26 Eylül 2014 Cuma

ACILI EKŞİLİ ÇORBA - SUAN LA TANG - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  4 çorba kaşığı ince doğranmış lahana, 4 çorba kaşığı ince doğranmış havuç, 4 çorba kaşığı ince doğranmış kabak, 4 çorba kaşığı ince doğranmış mantar, 4 çorba kaşığı soya filizi, 4 çorba kaşığı küçük doğranmış haşlanmış tavuk, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 çorba kaşığı nişasta   HAZIRLANIŞI :  4 su bardağı su kaynatılır.  Bütün doğranmış sebzeler, sırasıyla ilave edilir. Tavuk eti, soya sosu, sirke ve pul biber de ilave edilerek, hızlı ateşte 5 dakika kaynatılır. Nişasta az su ile sulandırılıp karıştırıldıktan sonra pişmekte olan çorbaya ilave edilir. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra çorba, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder