26 Eylül 2014 Cuma

ROKALI VE KREMALI DOMATES ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  200 gr. doğranmış domates veya konservesi, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 2 diş dövülmüş sarımsak, 5 su bardağı su, birkaç tutam toz karabiber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; Yarım demet roka, 1 çorba kaşığı labne peyniri, 1 çorba kaşığı krema   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Un ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Doğranmış domatesler ilave edilir. Karabiber ve tuz koyulur. Kaynamaya başlayıncaya kadar, karıştırılarak pişirilir. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alınır. El blenderinden geçirilir. Tekrar, kısık ateşe koyularak, 5 dakika kadar pişirilip, ateşten alınır. Diğer tarafta; labne peyniri ile krema cam kap içine koyulup, çırpılır. Pişirilen çorba, çorba tabaklarına paylaştırılır. ÜZERİNE;  Birer tatlı kaşığı, çıppılmış labne peynirli krema ilave edilir. Kıyılmış roka yaprakları ile süslenerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder