1 Eylül 2014 Pazartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - HAMUR İLE YAPILAN ÇORBA GARNİTÜRÜ - ( 6 kişilik ) - Ilık veya soğuk -

     *     MALZEMELER :  2 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı, 1 su bardağı içme suyu, 1-2 tutam tuz   HAZIRLANIŞI : Zeytinyağı veya tereyağı, içme suyu ve tuz tencereye koyulur. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, un ilave edilir. Sürekli olarak karıştırılıp, 7-8 dakika pişirildikten sonra ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca, içine yumurta kırılır ve tahta kaşık ile karıştırılarak, hamura yedirilir. Hazırlanan hamur, krema torbasına koyulur. 80 C derecedeki tuzlu suya 1-2 cm. uzunluğunda, parçalar halinde sıkılır. Su kaynama derecesine gelmemelidir. Aksi halde hamurlar suda dağılır. Tuzlu suya sıkılan hamurlar, suda 1-2 dakika bekletildikten sonra kevgir ile sudan çıkarılarak, kaba alınır. sudan çıkartılan hamurlar, ıslak bir bıçak ile ortadan ikiye kesilir. Çorba kâse veya tabaklarına koyulup, üzerine çorba dökülerek servis edilebileceği gibi, servis tabağına koyularak, hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek de servis yapılabilir.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder