26 Eylül 2014 Cuma

SEBZELİ TAVUK GÖĞSÜ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 tane tavuk gögüs eti, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kasığı un, 1 tane çerliston biber, 1 tane kapya biber ( salçalık kırmızı biber ), 1 tane küçük boy havuç, 1 tane küçük boy kabak, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk gögüs eti yıkanır, uygun boyda bir tencereye koyulur. Üzerine, üstünü iki parmak geçecek miktarda su boşaltılır. Yıkanmış defne yaprağı koyulur. Orta hararetli ateşte, yumuşayınca kadar haşlanır. Haşlanırken üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak atılır. Haşlanınca ateşten alınır. Suyu süzülür. Haşlanan tavuk göğüs eti, ılınınca tel tel ayrılır. Çorba tenceresine tereyağı koyulur. Tencere, orta hararetli ateşe oturtularak, tereyağı eritilir. Un serpiştirilerek, ilave edilir. Tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, kavrulur. Süzülen tavuk suyu ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılır. Tuz ilave edilir. Çerliston biberin sap ve tohumları çıkartılır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük kıyılır. Havuç ile kabağın üzeri, bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Kıyılan ve doğranan  sebzeler, çorba tenceresine ilave edilir. Sebzeler yumuşayıp pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİNE ; Toz karabiber serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder