26 Eylül 2014 Cuma

GÜVEÇTE NOHUTLU BULGUR ÇORBASI ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 250 gr. haşlanmış nohut, 250 gr. pilavlık bulgur, 3 - 4 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 tane büyük boy domates, 3 tane sivri biber, 12 su bardağı su, 2-3 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan, domates, sarımsakların kabukları soyularak, küp küp doğranır. Sivri biberlerin sap ve tohumları çıkartılıp, halka halka doğranır. Uygun büyüklükteki bir güvece, haşlanmış nohut, yıkanıp suyu süzdürülmüş bulgur, doğranmış kuru soğan, domates, sarımsak ve sivri biberler koyulur. Tereyağı, su ve tuz ilave edilir. Güvecin kapağı kapatılır. Tandırda pişirilir. Tandır yoksa, 150 C derecede ısıtılmış fırında, yavaş yavaş pişmeye bırakılır. Çorba pişince, tandırdan veya fırından çıkartılıp, alınır. ÜZERİ İÇİN; Sos tavasında tereyağı eritilir. Salçalar, kuru nane ve kırmızı pul biber ilave edilerek, yakmadan kavrulur ve pişen çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder