26 Eylül 2014 Cuma

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  200 gr. kültür mantarı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı un, 3 su bardağı süt, 3 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı krema, 1 çay kaşığı yenibahar  ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber   HAZIRLANIŞI :  Mantarlar nemli bez ile silinir. Kararmaması için, limonlu suda bekletilip, dilimlenir. Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyulup, ısıtılır. Dilimlenen mantarlar ilave edilerek, sotelenir ve kap içine alınır. Çorba tencere pay edilirsinde, tereyağı eritilir. Un ilave edilip, tahta kaşık ile karıştırarak kavrulur. Azar azar süt ilave edilerek, karıştırılır. Sıcak su da eklenip, karıştırıldıktan sonra bir taşım kaynatılır. Sotelenmiş mantarlar ilave edilir ve yaklaşık 15 dakika pişirilir. Çırpılmış krema, tuz ve yenibahar ilave edilip, 4-5 dakika daha pişirilmeye devam edilir. Pişen çorba ateşten alınır ve çorba kaselerine pay edilir. ÜZERİ İÇİN; Sos tavasında tereyağı eritilir. Kırmızı toz biber ilave edilip, köpürtüldükten sonra kaselerdeki çorbaların üzerine  paylaştırılarak dökülür. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder