2 Eylül 2014 Salı

UN İLE YAPILAN ÇORBA GARNİTÜRÜ ( SİPETKE ) - 6-8 kişilik -

* MALZEMELER : 1 tane yumurta, 80 gr. un, 1 tutam tuz HAZIRLANIŞI : Cam yoğurma kabına un elenir. Tuz ilave edilerek karıştırıldıktan sonra ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza yumurta kırılır. Malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Sert bir hamur elde edilir. Hazırlanan bu sert hamurdan, parmaklar unlanarak düzgün olmayacak şekilde parçalar kopartılır. Hazırlanan çorbaların ateşten alınmasına 3 dakika kala, pişen çorbaya ilave edilir. Hamur parçaları önce tencerenin dibine çökerse de daha sonra piştikçe, çorbanın yüzeyine çıkar. Pişen hamurlar çorbanın yüzeyine çıkınca, pişen çorba ateşten alınır. Çorba kâselerine pay edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder