27 Ağustos 2017 Pazar

BİBERİYELİ YOĞURT ÇORBASI ( 2 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Biberiyeli Yoğurt Çorbası -

     MALZEMELER :  1 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta sarısı, 4-5 su bardağı su, 1-2 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber, yarım çay kaşığı kuru nane, 10-15  tane biberiye yaprağı   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, un, yumurta sarısı ve yoğurt koyulur. Yumurta teli ile pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice çırpılır. Kısık ateş üzerinde, yumurta teli ile, kaynayıncaya kadar sürekli çırpılarak, karıştırılır. Yavaş yavaş su ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Biberiye yapraklarının yarısı çorbaya atılır ve karıştırılır. Su ile çorbanın kıvamı ayarlanır. Pişince, ateşten alınır. Tuzu ve karabiberi ilave edilerek, karıştırılır. Çorba kâselerine  paylaştırılır.  ÜZERİ İÇİN;  Sos tavasında zeytinyağı kızdırılır. Biberiyelerin diğer yarısı, kırmızı pul biber ve kuru nane eklenip karıştırılır ve çorbaların üzerine dökülür.    Afiyet olsun.                                                                                                                           
- Biberiyeli Yoğurt Çorbası -





                                                                                                                                                                                                                                               
                                                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder