15 Ağustos 2017 Salı

CREOLE ( MANTARLI TAZE BEZELYE ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Creole - Mantarlı Taze Bezelye Çorbası -
   MALZEMELER : 1 tane büyük boy kuru soğan,  6 dal taze soğan, 4 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı tereyağı, 250 gr. mantar, 300 gr. taze iç bezelye, 2 tane defne yaprağı, 1 tane havuç, 4 su bardağı su, yeterli miktarda acı kırmızı toz biber, karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ; Birkaç dal fesleğen    HAZIRLANIŞI ;  Kuru soğanların kabukları soyulur, yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır. Havucun üzeri kazınır, yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır. Mantarlar yıkanır veya silinerek, ince ince doğranır. Çorba tenceresinde, 1 çorba kaşığı tereyağı ile kuru soğanlar sotelenir. Sarımsaklar, havuçlar ve defne yaprakları ilave edilerek, sotelemeye devam edilir. Bezelyeler eklenir. 1-2 dakika sotelendikten sonra sıcak su koyulup, kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencereye, 1 çorba kaşığı tereyağı koyulur. Mantarlar ilave edilerek, yüksek ateşte sotelenir. Mantarlar pişince taze soğanlar ilave edilip, karıştırılır. Bezelyeli havuçlu karışım pişince, içinden defne yaprakları çıkartılıp blenderden geçirilerek, pürüzsüz hale getirilir. Mantarlı, taze soğanlı karışım ile birleştirilir. Baharatları ve tuzu ilave edilerek ayarlanır. Çorba, bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. ÜZERİ ; Fesleğen yaprakları ile süslendikten sonra servis yapılır.   Afiyet olsun.                                  
- Creole - Mantarlı Taze Bezelye Çorbası -
                                                                                                                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder