4 Ağustos 2017 Cuma

TERBİYELİ SEMİZOTU ÇORBASI - ESKİŞEHİR MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Terbiyeli Semizotu Çorbası -
    MALZEMELER :  1 demet semizotu, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı un, 4 su bardağı su, 1 diş sarımsak, yarım limonun suyu  HAZIRLANIŞI : Semizotları ayıklanır ve bol su ile iyice yıkanır. Çorbalık doğranır. Çorba tenceresine sıvı yağ koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtıldıktan sonra doğranmış semizotları ilave edilir. 1-2 dakika kavrulur. Kavrulunca, üzerine su boşaltılır ve pişmeye bırakılır. Pişince, ateş kısılır. TERBİYESİ İÇİN; Bir kap içinde; un, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve tuz çırpılır. Birkaç kaşık çorba suyundan alınır ve hazırlanan terbiyeye ilave edilip karıştırılarak, terbiye ılındırılır. Ilındırılan terbiye, yavaşça pişen çorbaya ilave edilirken çorba, sürekli karıştırılır. 1-2 dakika hafif ateşte tutulan çorba, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                          
- Terbiyeli Semizotu Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder