15 Ağustos 2017 Salı

BUĞDAY TANELİ TAZE SOĞAN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Soğuk Çorba -


- Buğday taneli taze soğan çorbası -

   MALZEMELER :  Yarım kg. yoğurt, 1 demet taze soğan, 1 su bardağı aşurelik buğday, 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 çorba kaşığı sirke, 4 su bardağı su, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Aşurelik buğday akşamdan iyice yıkanıp, ıslatılır ( suda bekletilir ) Ertesi gün suyu süzülür ve tekrar yıkanarak, çorba tenceresine koyulur. Üzerini 2-3 parmak geçecek miktarda su ile orta hararetli ateşte haşlanır. Haşlanınca, ateşten alınır. Haşlanan buğdaylar, kevgir ile tencereden alınarak, bir kaba koyulur. Buğdayların haşlandığı su, büyük cam kâseye boşaltılır. Biraz soğuyunca, çırpılmış yoğurt ilave edilerek, karıştırılır. Taze soğanlar ayıklanır. Yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. Sirke, zeytinyağı, karabiber ve tuz ile birlikte yoğurtlu karışıma ilave edilip, karıştırılır. Buzdolabında soğutularak, soğuk servis yapılır. Serviste buz da kullanılabilir.    Afiyet olsun.            
- Buğday taneli taze soğan çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder