24 Ağustos 2017 Perşembe

GULAŞ - MACAR MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Servis -


- Gulaş - Macar Mutfağı -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 200 gr. yağsız dana eti, 2-3 diş sarımsak, 1 tane büyük boy domates, yarım çorba kaşığı domates salçası, 2 tane yeşil biber, 1 tane patates, 1 tatlı kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda su ve tuz  HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ile sarımsağın kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Çorba tenceresinde tereyağı eritilir. Doğranmış kuru soğanlar ile sarımsaklar ilave edilerek, kavrulur. Kavrulunca etler, kırmızı toz biber ve karabiber eklenir. Etler suyunu salıp çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Un eklenerek 1-2 karıştırılır. Domates salçası ve kabukları soyulup doğranmış domatesler ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Patatesleri kabukları soyulur. Küp doğranır ve tencereye ilave edilir. Yeşil biberler yıkanır. Sap ve tohumları çıkarıldıktan sonra doğranarak tencereye eklenir. Su koyulur. Tuz serpilir. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Etler ve patatesler pişince, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.      * İsteğe bağlı olarak üzerine kıyılmış maydanoz veya krema koyulabilir.      Bilgi ; Gulaş Macarların geleneksel yemeklerindendir. Genellikle ; dana eti, kuru soğan ve biberden yapılır. 9. yüzyılda Macar çobanlarının yediği bir yemektir.  Malzemeleri küçük küçük doğrayarak ve su miktarını biraz arttırarak çorba olarak da hazırlayabiliriz.                                                                                                                                        
- Gulaş - Macar Mutfağı -

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder