15 Ağustos 2017 Salı

GAZPACHO - İSPANYOL MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -


- Gazpacho - İspanyol Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 3 su bardağı domates suyu, 3 tane domates, 1 tane salatalık, 1 tane kapya (salçalık) biber, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, birkaç dal dereotu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN;  1 tane salatalık, 1 tane domates, 1 tane kapya biber, 2 sap dereotu   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır ve iri parçalar halinde büyük cam kâseye koyulur. Domates yıkanır, kabukları soyulduktan sonra iri parçalar halinde doğranarak, kâseye ilave edilir. Sarımsakların kabukları soyulur, kabaca kâse içine doğranır. Salatalık yıkanır, kabukları soyulur ve kabaca doğranarak kâseye koyulur. Kapya biber yıkanır ve cam kâseye kabaca doğranır. Dereotu yıkanır ve kâseye doğranır. Üzüm sirkesi, zeytinyağı ve tuz da ilave edildikten sonra kâse içindeki tüm malzemeler blenderden geçirilir. Kâselere pay edilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra kâselere pay edilir. ÜZERİNE;  Küçük küçük doğranmış salatalık, domates, kapya biber ve dereotu karışımı hazırlanarak, birer çorba kaşığı ilave edilir. Buz eşliğinde soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                          
- Gazpacho - İspanyol Çorbası -
                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder